This text is replaced by the Flash movie.
sdfg
Verpleegkundige print


Altrecht verzorgt in samenwerking met het Regionaal Opleidingscentrum Midden Nederland (www.rocmiddennederland.nl) en de Hogeschool Utrecht (www.hu.nl) de opleiding tot verpleegkundige. Het grootste deel van je opleiding bestaat uit leren in de praktijk op verschillende locaties en afdelingen van Altrecht. Daarnaast ga je naar school voor de theorie.

Klik hier om direct naar de opleidingsplaatsen/openstaande vacatures te gaan.

Tijdens de opleiding krijg je met veel verschillende mensen te maken. In de eerste plaats natuurlijk met onze cliënten, maar ook met bijvoorbeeld werkbegeleiders, praktijkopleiders, verpleegkundigen, psychiaters, psychologen en vaktherapeuten. Het verpleegkundige team is een discipline temidden van andere zorgverleners, met een eigen deskundigheid en inbreng. Zij vormen een onmisbare schakel in de totale zorg.

De psychiatrie kenmerkt zich door de opvang, behandeling en begeleiding van mensen, vaak is hun draagkracht en draaglast niet meer in balans. Als verpleegkundige in opleiding leer je hoe je hiermee om moet gaan.

De reguliere opleiding niveau 4 & 5 duren beide vier jaar. De verkorte opleiding duurt voor beide niveaus ongeveer 2 jaar. Je gaat dan direct werken en leren in de praktijk. Meer informatie over de opleiding en toelatingseisen voor de verschillende varianten vind je in de vacatureteksten.