This text is replaced by the Flash movie.
sdfg
Stages

De Altrecht Academie coördineert de stage mogelijkheden binnen Altrecht voor MBO & HBO studenten. 

Verpleegkunde stageplaatsen

Verpleegkunde studenten van het ROCMN en de HU worden door het stagebureau van de school ingepland op de beschikbare stageplaatsen. De studenten van deze scholen hebben voorrang op de beschikbare stageplaatsen.

Studeer je verpleegkunde bij een andere school en wil je stage lopen bij Altrecht? Stuur dan een stage-sollicitatiebrief en je CV naar de coördinator van de verpleegkundige opleidingen: Raymond vd Berg (R.van.den.Berg@altrecht.nl / 06-20371078) en Frank Rozendal (f.rozendal@altrecht.nl / 06-51857960)  Motiveer in je brief duidelijk op welke afdeling je stage wilt lopen en welke leerdoelen je wilt behalen.

Andere opleidingen op MBO & HBO niveau

Altrecht biedt stage mogelijkheden bij alle beroepsgroepen die binnen Altrecht werkzaam zijn.

De beschikbare stageplaatsen vind je bij de vacatures; je kan daar direct solliciteren op een stage-vacature. In de stage-vacature vind je meer informatie over de afdeling waar de stageplaats beschikbaar is en welke voorwaarden er zijn om op deze afdeling stage te kunnen lopen.

Om stage te lopen bij Altrecht moet je in ieder geval aan deze voorwaarden voldoen:

  • Je moet een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overhandigen. Deze aanvraag doe je op eigen kosten (€25,- voor een digitale aanvraag, €30,- voor een schriftelijke aanvraag, je ontvangt hiervoor een aanvraagformulier).
  • Je studeert in de regio Utrecht.
  • Je komt minimaal 20 weken stage lopen.
  • Je getekende stage-overeenkomst en loonheffingsverklaring,  je VOG verklaring en een kopie van je ID zijn vier weken voor aanvang van je stage aan ons geretourneerd.
  • Voor een stage in de directe patiëntenzorg is het op sommige zorgeenheden verplicht dat je bent ingeënt tegen Hepatitis B, dan wel dat je de bereidheid hebt om je te laten inenten.

Open sollicitaties

De beschikbare stageplaatsen worden kenbaar gemaakt door middel van een vacature. Als er geen stage-vacature op de site staat die past bij de opleiding die je volgt, is hiervoor geen stageplaats beschikbaar. Open sollicitaties worden zodoende niet in behandeling genomen.

Kijk hier of er stageplekken zijn.

Afstudeeropdrachten

Verzoeken om afstudeeropdrachten uit te voeren kunnen worden gemaild naar opleidingen.stages@altrecht.nl  Beschrijf in het verzoek duidelijk welke opdracht je wil uitvoeren, aan welk thema het onderwerp gerelateerd is en op welke afdeling je de opdracht wil uitvoeren.

Stageduur

Een stage in de directe patiëntenzorg duurt minimaal 20 weken. Met het oog op de complexiteit van de zorg die Altrecht aanbiedt en het belang van relatieopbouw in het patiëntencontact, is het niet mogelijk om korter dan 20 weken stage te lopen. De duur van een stage die niet primair op de patiëntenzorg gericht is, wordt in overleg met de zorgeenheid manager vastgesteld.

Stages klinische psychologie (volwassenen en  ouderen)

Deze stageplaatsen zijn voorbehouden aan studenten van de universiteit Utrecht.

Als masterstudent van de UU heb je toegang tot de stage site van Blackboard. Hierop is het stage aanbod van Altrecht te vinden, en ook de sollicitatieprocedure om voor deze plekken in aanmerking te komen. Alleen sollicitaties die ingestuurd worden volgens deze procedure, worden in behandeling genomen.Heb je (nog) geen toegang tot de pagina op Blackboard, dan is het niet mogelijk te solliciteren.

Contact

Heb je vragen over het stage lopen bij Altrecht? Mail dan naar opleidingen.stages@altrecht.nl